تاریخچه اینترنت
آوریل 19, 2024اینترنت چیست؟
اینترنت شبکه گسترده ای است که کامپیوترها را در سراسر جهان به هم متصل می کند. از طریق اینترنت، افراد می توانند اطلاعات خود را به اشتراک گذاشته و از هر مکانی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
اینترنت ارتباطات جمعی را توسعه داده است. دنیای تجارت و رسانه های جمعی به کمک ارتباطات شبکه های کامپیوتری مختلف، در سراسر جهان، متحول شدند. اینترنت که گاهی به عنوان، شبکه شبکه ها، شناخته می شود در سال 1970 در ایالات متحده آمریکا ظهور پیدا کرد اما تا اوایل دهه 1990 برای عموم مردم قابل استفاده نبود. تا سال 2020 تقریبا 5/4 میلیارد نفر یا بیش از نیمی از جمعیت جهان به اینترنت دسترسی داشتند و این تعداد در حال حاضر رو به افزایش است.
توسعه تکنولوژی های هوشمند، اتصال اغلب ابزارها به شبکه های اینترنتی را افزایش داده است. لوازمی از قبیل تلفن های هوشمند، سیستم های روشنایی خودکار،سیستم های آبیاری، دوربین هایب امنیتی و..
چه کسی اینترنت را اختراع کرد؟
اینترنت شامل فناوری هایی است که توسط افراد و سازمان های مختلف توسعه یافته است. چهره های مهم از قبیل رابرت دبلیو تیلور، که مدیریت ARPAN (نمونه اولیه اینترنت) و وینتون سرف و رابرت کان، که پروتکل کنترل انتقال و پروتکل اینترنت TCP/IP را توسعه دادند.
اینترنت چگونه کار می کند؟
اینترنت از طریق شبکه های متعدد کامپیوترها را در سراسر جهان از طریق خطوط تلفن به هم متصل می کند. دسترسی کاربران به اینترنت توسط ارائه دهندگان خدمات اینترنتی فراهم می شود. استفاده گسترده از پهنای باند تلفن همراه و وای فای در قرن بیست و یکم اجازه داده است که این اتصال به شکل بی سیم برقرار باشد.
آیا اینترنت خطرناک است؟
ظهور اینترنت موجب ظهور معضلاتی همچون هرزنامه ها، بدافزارها و رفتارهای اجتماعی ناهنجار همچون آزار و اذیت سایبری و نشر اطلاعات شخصی افراد شده است. بسیاری از شرکت ها اطلاعات گسترده ای از کاربران دریافت می کنند که برخی آن را نقض حریم خصوصی می دانند.
دارک وب چیست؟
دارک وب به مجموعه ای از وب سایت ها اطلاق می شود که برای دسترسی به آنها به ابزارهای رمزگذاری و پیکربندی خاصی نیاز است. اینگونه سایت ها معمولاً برای مقاصد غیر قانونی که نیازمند ناشناس ماندن افراد است بکار می رود، از جمله فروش غیرقانونی سلاح و مواد مخدر، بیان مخالفتهای سیاسی در کشورهای دارای سانسور شدید و افشاگری استفاده میشود.
چه کسی اینترنت را کنترل می کند؟
از لحاظ تئوری اینترنت ساختاری غیرمتمرکز است بنابراین توسط هیچ نهاد واحدی کنترل نمیشود، با این حال بسیاری بر این باورند که شرکتهای بزرگ فناوری مانند آمازون، فیسبوک و گوگل دسترسی قابل توجهی بر اطلاعات و مبادلات مالی افراد در اینترنت دارند. در برخی کشورها، بخشهای خاصی از اینترنت توسط دولت ها سانسور شده اند.
آیا اینترنت ضریب هوشی را کاهش می دهد؟
این مطلب که آیا اینترنت “ما را احمق می کند” به طور گسترده مورد بحث است. برخی از پژوهشگران بر این باورند که اینترنت موجب کاهش توانایی های مغزی و در نتیجه کاهش نمرات IQ افراد شده است و به نظر می رسد فناوریها و پلتفرمهای جدید همانند اینترنت سبب نارساییهایی در توجه، تمرکز و کارکردهای اجرایی می شوند. برخی دیگر نیز معتقدند در طول تاریخ شروع تمام فناوری های جدید با نگرانی و ترس همراه بوده است و اینکه اینترنت تبدیل به ابزاری در دسترس برای عموم مردم شده به نفع پیشرفت اجتماعی است و دلیل کاهش عملکرد مغز و پردازش اطلاعات را مربوط به دسترسی آسان تر ما به منابع اطلاعاتی می دانند.